Nu installerar vi nästa generations trafikdetektering från FLIR på Øresundsbron

Read article in English

Nu har utbytet till nya avancerade AID kameror (Automatic Incident Detection) påbörjats på Øresundsbron. Det är den första installationen i Sverige av FLIRs senaste modell Trafibot, där detekteringsintelligensen är inbyggd i kameran. Delprojektet är en del av vårt 5 år långa ramavtal med Øresundsbrokonsortiet, och görs i samarbete med Teledyne FLIR samt Coor Service Management.

Read this article in English

Arbetet består av att ersätta gamla kameror samt dess fristående analyskort, med nya kameror där analysen sker direkt i kameran. Denna lösning skapar flera nya värden för Øresundsbron. De nya förbättrade algoritmerna i kamerorna säkerställer att operatörerna får de larm som är relevanta riktiga händelser och kan därmed koncentrera sig på det som är viktigt. Kamerornas bildprestanda har förbättrats avsevärt då man tagit steget till högupplösta kameror från äldre analoga.

Med bra förarbete har vi lyckats förbigå många av de eventuella problemen som skulle kunnat uppstå i kamerautbytet. Vi har som exempel filmat alla rörkanalisationer ut till kamerorna för att säkerställa att rören inte är igensatta samt få dess exakta längd.

På så sätt har varje fiberkabel kunnat förproduceras i rätt längd för att undvika tidskrävande svetsning i tunneln. Kamerorna kommer hopmonterade/förprogrammerade samt avprovade från ISG NORDICs PreProd avdelning i Höganäs för att kunna effektivisera utbytet på plats i tunneln.

Då analysen nu flyttas ut i kameran bantas anläggningen ned i utrustning vilket underlättar i framtida servicearbeten. Som bonus nyttjar den nya anläggningen mindre ström vilket idag är ett viktigt mål för ett mer hållbart klimat.

Logotyper

Projektet görs i samarbete med Teledyna FLIR samt Coor Service Management. Vi har ett lång mångårigt samarbete med dem och Øresundsbron, vilket givit oss väldigt god kännedom om anläggningen och kundens behov. Det skapar goda förutsättningar för ett lyckat resultat. Tack för fint samarbete!

Foto: Steen Brogaard/Øresundsbron

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crosschevron-down