Vår historia. Vår koncern

ISG Nordic AB är en sammanslagning av Nordic Alarm och ISG Systems. Två bolag som byggdes upp som separata framgångsrika företag. Som sedan fick samma ägare och inledde ett nära partner samarbete (2016), och till slut slog ihop sig till ett bolag – ISG Nordic AB. 

Vi har funnits i drygt 30 år nu, och levererat omkring 4 000 projekt. Det är fortfarande lika roligt! Vill du veta lite mer om vår historia och ägare, kan du läsa här. 

ISG Systems 

ISG startade 1993 i Höganäs och fokus låg från början på teknisk komplexa lösningar inom digital bildhantering. 

Under åren utvecklade och fördjupade ISG relationerna med de bästa och ledande leverantörerna inom kamera-, radar- och ljudsystem, med målet att kunna erbjuda den bästa långsiktiga lösningen för kunderna. 

ISG byggde successivt upp en kundbas och verksamhet över hela landet. Även ett internationellt team som jobbat med driftsättning och konfiguration i projekt över hela världen.

2003 blev ISG Systems AB ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB

Nordic Alarm

Nordic Alarm grundades 1988 med huvudkontor i Stockholm, focus har alltid legat i de egna produkterna och i att leverera kvalitet med kunden i focus.  I över 30 år har ca 4000 Leveranser av säkerhetssystem skett över hela Sverige till allt från detaljhandeln och fastigheter till industrier och högsäkerhetsanläggningar 

2006 blev Nordic Alarm AB ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB.

ISG Nordic

2016 började ISG Systems och Nordic Alarm samarbetar under namnet ISG Nordic. Företagskulturerna och samarbetet med kunder, lösningar och utveckling har vuxit sig starkare och sedan 2017 har de två företagen arbetat mer eller mindre som ett bolag under samma ledning.  

I april 2021 genomfördes en fusion av de två bolagen, och ISG Nordic AB bildades.

Vår koncern och våra ägare 

Vi är som sagt en del av Lagercrantz koncernen. Lagercrantz är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, med egna produkter och med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 50-tal bolag, varje bolag är orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. 

Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. 

Lagercrantz är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1600 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crosschevron-down