Contal Nova – ett lättanvänt integrerat säkerhetssystem, skalbart för att passa många verksamheter

ISG Nordic har agenturen på och är återförsäljare av säkerhetssystemet Contal Nova™, inklusive dess tillhörande moduler och enheter. Vi står också för teknisk support och samarbetar med lokala återförsäljare avseende installation och service.

Contal Nova är ett lättanvänt, funktionellt och skalbart integrerat säkerhetssystem, vilket innebär att det är ett mycket lämpligt och kostnadseffektivt system för många verksamheter. Bland kunder finns allt från Carlsberg, Räddningstjänster samt kommunala verksamheter, till mindre företag.

Funktioner – en översikt

Systemet innehåller de säkerhetskritiska modulerna passerkontroll, inbrottslarm, driftlarm och brandvarning.

Dessutom innehåller systemet övergripande funktioner som integrerar alla moduler i systemet – och möjlighet att anpassa vissa andra externa moduler. Se exempel Räddningstjänsten nedan. Contal Nova ger med andra ord ett bra samlat grepp om säkerheten i verksamheten. 

LedningsfordonExempel på integration externa moduler
Till exempel finns färdig integration till funktionen Larmöverföring, via enheten CAT 12, vilket ger möjlighet till snabb Rakel-kommunikation samt räddningsledning i mobila enheter, där man kan leda arbetet av olika enheter (brandkår, ambulans mm) i samband med en insats. Därför har systemet och denna tilläggsmodul blivit så populär hos Räddningstjänsten. 

Kunder och verksamheter

Contal Nova används som sagt i många olika verksamheter. Systemet är byggt i olika nivåer, och lämpar sig därmed för alltifrån mindre anläggningar med behov av enstaka larm med ett fåtal kortläsare och några få kortanvändare, till större verksamheter med högre krav på säkerhet, effektiv administration och användarvänlighet. 

Systemet levereras i fyra nivåer anpassat till säkerhetsbehov och omfattning. De olika nivåerna heter Express, Standard, Enterprise och Premium. Dessa nivåer är kopplade till licenser med samma namn. 

Exempel på kunder är Carlsberg, många Räddningstjänster, Jönköpings kommun samt Åmåls kommun. 

Systemuppbyggnad och grundläggande teknisk plattform

Systemöversikt, Contal Nova

Contal Nova är ett modernt server- och klientbaserat säkerhetssystem. Systemet består av flera olika typer av centralenheter som med dess uppbyggnad och funktionalitet bidrar till en flexibel och kostnadseffektiv systemlösning.

Drift och systemadministration

Contal Nova levereras komplett med all mjukvara som behövs för att sköta systemet från en enda dator utan geografiska begränsningar. 

Systemet tillåter att operatörer administrerar säkerhetssystemet på ett flertal fritt geografiskt skilda användarplatser inom organisationen. Detta fria val ihop med flerspråkstöd i både klienter samt i kortläsarnas display erhålls en flexibel, informativt och förenklad funktion för användarna. Exakta funktioner beror på vilken licensnivå: 

Service, driftsstöd, reparationer och tillkommande montering, sker via  oss och i samarbete med lokala underentreprenörer och montörer, som täcker hela landet.

Kontakta oss

Önskar ni teknisk support, eller vill göra en översyn och komplettering av er säkerhetsanläggning, kontakta oss gärna

Kundansvar

Thomas Zetterström, ISG Nordic AB

Thomas Zetterström
Kundansvarig
+46 (0)8 514 949 14
Mejla

Teknisk support

Thomas Borlid
Systemtekniker 
+46 (0)30 056 63 12
+46 (0)73 745 48 09
Mejla 

Systemutveckling

Björn Lager, ISG Nordic

Björn Lager
R&D Manager 
+46 (0)30 056 63 05
+46 (0)70 089 97 84
Mejla

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crosschevron-down