Nytt avtal med Malmö stad

Malmö stad använder kamerabevakning som ett brottsförebyggande och trygghetsskapande verktyg och staden har använt kamerabevakning på utvalda platser sedan början på 2000-talet (både invändig och utvändig kamerabevakning). Syftet med bevakningen är att förebygga skadegörelse, upptäcka brott och säkerställa säkerhet och trygghet.

För att utveckla och förvalta stadens behov inom kamerabevakning har Malmö stad upphandlat ett övergripande avtal. Avtalet som är tecknat med Nordic Alarm med ISG Systems som underleverantör omfattar installation samt drift och underhåll av olika typer av kameralösningar.

Malmö stad använder kamerabevakning inom alla olika verksamhetsområden och avtalet omfattar även det kommunala fastighetsbolaget MKB Fastighets AB. Stadens framtida behov består av både utomhus- och inomhuskameror med tillhörande servrar samt inspelnings- och analysmjukvara. Många av stadens kameror är även uppkopplade mot stadens larmcentral som idag även kan ropa ut meddelande via högtalare i samband med olika typer av incidenter. I samband med avtalsstarten lanseras även ISG Nordic sin driftcentral i Höganäs. Driftcentralen kommer att erbjuda fjärrtjänster till kunder som vill säkerställa en kostnadseffektiv drift av sitt kamerasystem.

ISG Nordic Fenix

Vi är mycket stolta och glada över avtalet med Malmö stad. Det ger oss en starkare bas i södra Sverige vilket har varit en tydligt fokus för 2019. Dessutom får vi en bra start för vår nya driftcentral i Höganäs som kommer att kunna erbjuda kostnadseffektiva och innovativa tjänster till både företag och myndigheter framöver. Läs mer på https://nordicalarm.se/fenix/ eller https://isg.se/fenix/.

Om Malmö stad

I det strategiska säkerhetsarbete som staden bedriver används flertal olika verktyg bland annat kamerabevakning i syfte att förebygga, begränsa och analysera oönskade händelser. Kamerabevakning är ett viktigt verktyg där behovet och användningen av kamerabevakning har ökat med tiden. Malmö stad ser fram emot att arbeta med Nordic Alarm som har en gedigen och lång erfarenhet med kamerabevakning.

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crosschevron-down