I vår strävan mot uppsatta tillväxtmål är kundnärhet en oerhört viktig komponent.

För att stärka både vår serviceverksamhet men även försäljningsorganisationen söker vi nu en säljare /tekniker med placering i Stockholm i för att förstärka kundupplevelsen ytterligare.

Rollen är tänkt att vara delad 50/50 mellan en säljroll och en teknikerroll.

Säljrollen kommer ha fokus på befintlig kund, hantering av mindre affärer upp till 2-300 000:-. Man kommer jobba mot en säljbudget som fastställs årsvis. Rapporterar gör man direkt mot Servicechef men även AO chef då man bidrar till den totala sälj budgeten.

I rollen som tekniker kommer man i huvudsak jobba med service och installation av mindre utökningar och i viss utsträckning säkert producera det man själv sålt.

Vi söker en professionell person med god kunskap om tekniska säkerhetssystem. Behörig ingenjör inom området inbrottslarm eller cctv ses som meriterande.

Ansvarsområden för Säljare

Krav

Ansvarsområden för Tekniker

Krav

Ansökan

Sista ansökningsdatum 31/10

Ansökan och frågor ställs till

Peter Licznerski.

peter.licznerski@isgnordic.se.

08-514 949 06

Rollen som Systemspecialist hos oss på ISG NORDIC innebär ett stort ansvar och arbete till stor del på plats hos våra kunder. Vi ser du har erfarenhet av att arbeta med säkerhetslösningar eller driftsättning/svagströmsinstallationer men även kunskap i moderna IT system

Rollen erbjuder en flexibilitet och ett stort ansvar som förutsätter ett stort personligt driv. En stor del av arbete utförs på plats hos kund, men supporthjälp & driftsättning service kan även till viss del utföras på distans. 

Våra kunder finns över hela landet men du kommer främst arbeta i den södra delen av Sverige från Östergötland och söder ut vilket innebär att om du är rätt person kan du utgå hemifrån och fördel bo i Småland eller Västergötland. Arbetet kommer till stor del innebära resor och övernattningar då vissa av våra kunder har så höga säkerhetskrav att distansarbete ej är möjligt.

Du ansvarar för att driftsätta, underhålla samt utveckla våra kunders lösningar med utgångspunkt från våra integrerade säkerhetssystem som ofta är en kombination av larmsystem, passersystem, CCTV system, olika typer av kommunikationslösningar kopplade mot olika typer av IT system. Vilket innebär att man får förmånen mer att jobba med marknadens mest avancerade system i respektive område och integrationerna mellan dessa.

En viktig del är även kvalitetssäkra vår leverans och utbilda våra kunder men även kollegor och samarbetspartner. Du vill vara i framkant och leverera det bästa och senaste till våra kunder. Arbetet är för dig som tycker om utmanande arbete och för rätt person kommer det att innebära möjlighet att ytterligare utveckla ditt yrkeskunnande.

Din kompetens

Vi tror att du har en bakgrund som tekniker/driftsättare samt mycket goda kunskaper att hantera komplexa system. Du är riktigt teknisk med känsla för komplexa lösningar med mycket goda nätverks- och datakunskaper, vana att arbeta med klienter och servrar samt olika typer av databaser. 

Din inställning och sätt att vara är lika viktig: Vi vill att du gillar att bemöta och serva kunder. Att du vill dem väl och gör det lilla extra för att överträffa deras förväntan. Detsamma med dina arbetskompisar. 

Kolla gärna in vår hemsida och läs Om oss och Jobba hos oss. Om du efter att ha läst det känner ”Så där är ju jag”, då söker du jobbet direkt!

Välkommen till ISG Nordic.

Funktioner – en översikt

Systemet innehåller de säkerhetskritiska modulerna passerkontroll, inbrottslarm, driftlarm och brandvarning.

Dessutom innehåller systemet övergripande funktioner som integrerar alla moduler i systemet – och möjlighet att anpassa vissa andra externa moduler. Se exempel Räddningstjänsten nedan. Contal Nova ger med andra ord ett bra samlat grepp om säkerheten i verksamheten. 

LedningsfordonExempel på integration externa moduler
Till exempel finns färdig integration till funktionen Larmöverföring, via enheten CAT 12, vilket ger möjlighet till snabb Rakel-kommunikation samt räddningsledning i mobila enheter, där man kan leda arbetet av olika enheter (brandkår, ambulans mm) i samband med en insats. Därför har systemet och denna tilläggsmodul blivit så populär hos Räddningstjänsten. 

Kunder och verksamheter

Contal Nova används som sagt i många olika verksamheter. Systemet är byggt i olika nivåer, och lämpar sig därmed för alltifrån mindre anläggningar med behov av enstaka larm med ett fåtal kortläsare och några få kortanvändare, till större verksamheter med högre krav på säkerhet, effektiv administration och användarvänlighet. 

Systemet levereras i fyra nivåer anpassat till säkerhetsbehov och omfattning. De olika nivåerna heter Express, Standard, Enterprise och Premium. Dessa nivåer är kopplade till licenser med samma namn. 

Exempel på kunder är Carlsberg, många Räddningstjänster, Jönköpings kommun samt Åmåls kommun. 

Systemuppbyggnad och grundläggande teknisk plattform

Systemöversikt, Contal Nova

Contal Nova är ett modernt server- och klientbaserat säkerhetssystem. Systemet består av flera olika typer av centralenheter som med dess uppbyggnad och funktionalitet bidrar till en flexibel och kostnadseffektiv systemlösning.

Drift och systemadministration

Contal Nova levereras komplett med all mjukvara som behövs för att sköta systemet från en enda dator utan geografiska begränsningar. 

Systemet tillåter att operatörer administrerar säkerhetssystemet på ett flertal fritt geografiskt skilda användarplatser inom organisationen. Detta fria val ihop med flerspråkstöd i både klienter samt i kortläsarnas display erhålls en flexibel, informativt och förenklad funktion för användarna. Exakta funktioner beror på vilken licensnivå: 

Service, driftsstöd, reparationer och tillkommande montering, sker via  oss och i samarbete med lokala underentreprenörer och montörer, som täcker hela landet.

Kontakta oss

Önskar ni teknisk support, eller vill göra en översyn och komplettering av er säkerhetsanläggning, kontakta oss gärna

Kundansvar

Thomas Zetterström, ISG Nordic AB

Thomas Zetterström
Kundansvarig
+46 (0)8 514 949 14
Mejla

Teknisk support

Thomas Borlid
Systemtekniker 
+46 (0)30 056 63 12
+46 (0)73 745 48 09
Mejla 

Systemutveckling

Björn Lager, ISG Nordic

Björn Lager
R&D Manager 
+46 (0)30 056 63 05
+46 (0)70 089 97 84
Mejla

Vi erbjuder alla dessa delar i ett säkerhetssystem, som komplement till befintlig anläggning, eller projektering från start av nytt system. Vi erbjuder dels våra egenutvecklade moduler i system INTEGRAL, och moduler/enheter från andra tillverkare/utvecklare, beroende på den prestanda och funktion varje kund behöver. Alla projekt inleds med en nuläges – och behovsanalys, om kunden inte redan gjort projektering på egen hand.

Håll ihop med ett överordnat säkerhetssystem

Vår starka rekommendation är att hålla ihop ett säkerhetssystems alla delar med ett överordnat system. Det har stora fördelar i effektivitet, enkelhet, drift och stabilitet. Detta gör vi med vårt egenutvecklade system INTEGRAL. Systemet används av många kunder sedan länge, är flexibelt och skalbart, och öppet, d v s med gränssnitt för de allra flesta säkerhetsmoduler på marknaden. Integral är utvecklat för högsäkerhetsanläggningar, så här kan vi lova mycket hög prestanda.

Integral innehåller dessutom de två viktiga modulerna Inbrottslarm och Passersystem.

Vi har lång erfarenhet

När du väljer ISG Nordic kan du känna dig trygg i att du får en erfaren och kunnig partner som vägleder dig med goda råd och förslag. Vi har levererat säkerhetssystem under 30 år, med allt från kärnkraftverk till kunders kontor.

Inbrottslarm: Vi har levererat inbrottslarm till vitt skilda verksamheter, med allt från enkla till mycket komplexa krav. Vi är experter på att utifrån kundens säkerhetskrav, anpassa lösningar som kombinerar modern teknik med både tjänster och önskad affärsnytta.
Man ska leva med sin säkerhetsanläggning under många år framöver. Det betyder att man behöver tänka långsiktigt och beakta behov samt kostnader även efter installation.

Passersystem: Vi har lång erfarenhet av hur passersystemet ska projekteras för att kombinera smidighet med högt ställda krav på säkerhet. Vi utformar alltid passersystemet utifrån kundens specifika behov – och vi levererar endast utrustning som uppfyller högt ställda krav på funktion och säkerhet.

Vi har kodläsare för alla säkerhetsbehov – med olika avläsningstekniker. Idag är det till exempel vanligt med beröringsfria kortläsare av typen Prox EM4102 eller Mifare, smartcardläsare eller biometriska läsare. Alla funktioner för dörrstyrning lagras i autonoma dörrcentraler.

Kamerabevakning: Vi har en bred erfarenhet av lösningar för kamerabevakning. Vi arbetar både med mindre distribuerade anläggningar med central övervakning och ledning, till större komplexa kamerasystem. Med ett kameraövervakningssystem från oss har ni alltid full kontroll på verksamheten. Det ger möjlighet till effektiv övervakning på distans, och flera anläggningar kan kopplas upp till en central övervakning.

Vi har lång erfarenhet av både mindre och större system med flera tekniker som är certifierade inom CCTV. Vi arbetar och är certifierade inom marknadsledande system som Mirasys, Milestone, Bosch VMS med flera. Väljer du INTEGRAL får du dessutom tillgång till integration av både kameralarm och styrning av bilder för utökad säkerhet i ett och samma gränssnitt.

Kamerabevakningslagen och GDPR

Kamerabevakningslagen (KBL) och dataskyddsförordningen (GDPR) ställer krav på organisationers användning av kamerabevakning. I den nya kamerabevakningslagen (gäller från 1:a aug 2018) finns krav på att myndigheter (samt vissa andra som utför uppgifter av allmänt intresse) att söka tillstånd för kamerabevakning. Framöver är det Datainspektionen som kommer att pröva frågor om tillstånd och utöva tillsyn enligt denna lag. Övriga organisationer blir tillståndsfri, men trots det finns det bestämmelser som ställer fortsatt höga krav på den som ansvarar för bevakningen att göra en egen bedömning av egna behov och intressen mot det intrång i människors personliga integritet som kamerabevakningen innebär. Nordic Alarm kan hjälpa organisationer med denna process, både myndigheter som behöver ansöka om kamerabevakning samt övriga företag som behöver en intern process för hantering av kamerabevakningen av interna och externa ytor.

Kamerabevakningslagen har även inför en upplysning om att det vid arbetsgivares kamerabevakning av arbetsplatser finns bestämmelser om förhandlingsskyldighet i lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL). Lagen ställer även nya krav kring hur upplysningen om kamerabevakning ska lämnas genom tydlig skyltning. Även dataskyddsförordningen (GDPR) ställer vissa krav om hur upplysningen ska vara utformad (t ex om den personuppgiftsansvariges identitet och kontaktuppgifter).

Läs mer om kamerabevakningslagen på Datainspektions hemsida.

Här finns vi

Region Öst

Bromma
Karlsbodavägen 39
Tel: 08-27 27 27


Region Syd

Höganäs
Sporthallsvägen 10
Tel: 08-27 27 27


Region Väst

Mölndal
Neongatan 5
Tel: 08-27 27 27

Kungsbacka
Energigatan 9
Tel: 08-27 27 27


Region Norr

Vi jobbar rikstäckande och har ett stor nätverk av partners även i norr.

Prata med mig om du vill veta mer!
Carina Åslund, servicechef
Tel: 08-27 27 27

Det vi vill stå för, sammanfattar vi med begreppet ”Tekniska kreatörer och Härliga människor”. Med det menar vi: var så smart och schysst du bara kan, med våra kunder och med dina kollegor. För då blir resultatet som bäst, och samtidigt utvecklas man och har kul! Smarta och schyssta.

Vi har gjort det här i 30 år nu och i omkring 4 000 projekt. Det är fortfarande lika roligt! Allra roligast är det då vi får dela vår kunskap med våra kunder. Kunder som har ett tydligt mål och vill utvecklas ett steg till. Oavsett om det är en stor eller liten kund. 

För att lyckas skapa lösningar utöver det vanliga och göra skillnad, krävs att vi förstår uppdragsgivarens behov på djupet. Och att kunden har tillräckligt förtroende för oss att dela kunskap om sin verksamhet. Så att vi kan förstå nuläget, utmaningen. Vilka enheter som vi ska integrera och vilken information vi kan dra nytta av. Det handlar om förtroende. Och det måste få ta tid. Insikt och lång sikt!

”Det stora lilla företaget”, brukar vi säga. Med andra ord, med våra 150 Mkr i omsättning och 50 medarbetare, är vi tillräckligt stora att driva utveckling och stora projekt. Och små nog att jobba kundnära, flexibelt och som entreprenörer Vi har dessutom egenutvecklade smarta system för integration och säkerhet, och vi producerar de mest krävande kamerorna själva. Vi har därmed förutsättningar att snabbt skräddarsy för kund. Snabba och skräddarsydda.    

Sist men inte minst, vi tror på den mänskliga faktorn. Utan våra medarbetares engagemang skulle vi inte kunna åstadkomma det lilla extra i varje projekt. Nyfikna att ta reda på förutsättningar. Kreativa att finna lösningar. Engagemang och extra.

Vi ser fram emot och hoppas få hjälpa er att bevaka, skydda och styra! 
För ökad säkerhet, effektivitet och kvalitet.

Kamera med elektronisk ptz-funktion (ePTZ)

I många applikationer behöver man kunna manövrera vad man tittar på. I de fall då kameran utsätts för mycket vibrationer eller stötar kommer den mekanik som finns i traditionella manövrerbara kameror snart gå sönder. 

Därför har ISG Nordic designat en kamera som är mycket högupplöst där man elektroniskt kan manövrera i bilden genom att välja ut vilken del man vill titta på. Kameran har ett kommunikationsprotokoll som är identiskt med traditionella kameror och kan därför användas som en vanlig kamera. För användaren upplevs det som att man manövrerar en kamera på vanligt sätt, men det finns inga rörliga delar alls i kameran.

Kameror för utmanande miljöer

ISG Nordic har lång erfarenhet av att designa kameror från grunden som klarar av utmanande miljöer. Det kan till exempel handla om:

Modulbaserade kameror 

De kameror vi designar bygger på moduler som sätts samman för den applikation där de är tänka att användas. Detta innebär att vi kan specialanpassa de flesta aspekter på kamerorna. 

Tunnelkameror

Eftersom ISG Nordic under lång tid gjort leveranser till tunnlar har vi designat kameror som är optimala i denna miljö. De är synnerligen robusta och tillverkade i syrafast stål. Uppfästningsdetaljer, vridleder, kabelanslutningar och liknande är designade för de beskaffenheter man normalt möter i en tunnel. Dessutom är de designade så att man kan byta en enhet som blivit skadad snabbt och effektivt, för att inte behöva stänga av trafiken längre än nödvändigt.

Kamerorna kan fås med eller utan spol- och torkfunktion och med fiberanslutning, nätverksanslutning eller analog video, beroende på vilken anläggning de ska användas i.

INTEGRAL – ett överordnat säkerhetssystem

INTEGRAL integrerar alla de säkerhetsfunktioner en verksamhet behöver för att skydda materiella tillgångar samt medarbetare och kunder. Genom att integrera olika moduler blir en säkerhetslösning smartare, tryggare och enklare att hantera. 

Systemet ger t ex en grafisk presentation av larmen som klart och tydligt visualiseras på digitala ritningar av lokalerna. Kameraövervakning integreras vilket möjliggör att kamerabilder presenteras vid olika typer av händelser och larm. All övervakning kan ske från en operatörsplats – eller flera. 

Med Integral ges möjligheten att integrera alla moduler i ett säkerhetssystem, till exempel

Integral bygger på öppen teknik, det vill säga det integrerar både moduler som vi levererat, och moduler från andra leverantörer. För alla större aktörers moduler finns färdiga gränssnitt utvecklade. I flera fall har vi utvecklat skräddarsydd integration för enskilda kunder, till deras befintliga moduler.

*/ INTEGRAL innehåller de två viktiga modulerna inbrottslarm och passagesystem. Läs mer om dem här.

Utvecklat för de mest krävande – skalbart till alla 

Integral är ursprungligen utvecklat för skyddsobjekt där kraven på säkerhet är mycket högt ställda, exempelvis kärnkraftverk, kriminalvårdsanstalter och polisen. Det betyder att systemet har mycket hög prestanda och driftsäkerhet. Systemet lämpar sig idag för alla verksamheter med behov av flera integrerade säkerhetsfunktioner.

Systemet är skalbart och passar därför olika typer av verksamheter oavsett storlek. Integral bygger på programvara som kan anpassas efter era förutsättningar, vilket m a o  skapar stor flexibilitet. 

System är väl beprövat, vidareutvecklas ständigt med nya funktioner, och ligger i framkant vad gäller säkerhetstekniken. 


DIVA – möjliggör fjärrstyrning av processer 

När man ska fjärrstyra en process vill man ofta se det som ska styras. Det är många gånger fördelaktigt att göra detta med videolösningar. Normala videolösningar har en ansenlig fördröjning från det att något filmas till att det visas på operatörens skärm. Är processen av sådan karaktär att det är snabba förlopp eller moment som måste styras med stor precision är det viktigt att tidsfördröjningen på det som visas är minimal och konstant så att operatören kan lita på att det han ser verkligen händer nu. 

ISG Nordic har för detta utvecklat DIVA, en lösning för att visa video i tidskritiska processer. Hela lösningen från kamera via nätverk till hårdvara och mjukvara för videovisning är optimerad så att man skapar bästa möjliga förutsättningar att styra exakt och snabbt. 

För att stödja operatören i dess arbete finns funktioner för att lägga på så kallad overlay information, dvs överlagrad information på bilden i form av mätvärden, siktlinjer, varningar och liknande. Utseende, utformning och information i denna overlay kan komma från olika källor och uppdateras dynamiskt lika snabbt som bilden presenteras.

Vilka kameror som ska visas och hur de placeras på skärmen kan styras från externa system från vilka DIVA hämtar eller tar emot information, så att operatören inte besväras med att växla bilder, utan hela tiden serveras de kamerabilder och den övriga information han har bäst nytta av i varje givet ögonblick.

Eftersom detta är ISG Nordics egen produkt har vi stora möjligheter att anpassa funktionerna i systemet efter kundens behov. 

Övriga funktioner i korthet:


TDIS – smart trafik- och incidentdetektering

Dagligen passerar stora mängder fordon genom storstadstunnlarna och olyckor eller andra incidenter utgör en verklig fara för trafikanterna. Därför kräver Trafikverket att det finns incidentdetekteringssystem i alla större tunnlar. Dessa system övervakar kontinuerligt det som händer i tunnlarna och avger larm om farliga situationer såsom stoppat fordon, motriktad trafik, tappat gods, rök eller liknande uppstår. 

Men eftersom det dagligen händer så mycket i en tunnel och inga system är perfekta är det ganska vanligt att systemen larmar även då det sker saker som kanske inte innebär en fara. 

ISG Nordics TDIS har inbyggda funktioner för att förädla den information som detekteringssystemen avger, oavsett fabrikat eller teknik. I det fall flera olika system baserade på olika teknik är installerade på samma plats kan TDIS samordna informationen från dessa system och leverera information som är säkrare än om systemen nyttjas var för sig. 

Enkelt uttryckt, ”förstår” TDIS den information som kommer från incidentdetekteringssystemen och den dynamik som finns i tunnelsystem. Med dessa två grundstenar kan TDIS leverera förfinad och filtrerad information till överliggande system på ett sätt som är enkelt för dessa att använda, utan att mottagande system behöver förstå alla komplexa beroende som finns i verkligheten. 

TDIS fungerar idag med de vanligt förekommande kommunikationsprotokoll som de flesta mottagande system har, och utvidgas enkelt för att stödja fler om behov finns.

ISG Nordic AB är en sammanslagning av Nordic Alarm och ISG Systems. Två bolag som byggdes upp som separata framgångsrika företag. Som sedan fick samma ägare och inledde ett nära partner samarbete (2016), och till slut slog ihop sig till ett bolag – ISG Nordic AB. 

Vi har funnits i drygt 30 år nu, och levererat omkring 4 000 projekt. Det är fortfarande lika roligt! Vill du veta lite mer om vår historia och ägare, kan du läsa här. 

ISG Systems 

ISG startade 1993 i Höganäs och fokus låg från början på teknisk komplexa lösningar inom digital bildhantering. 

Under åren utvecklade och fördjupade ISG relationerna med de bästa och ledande leverantörerna inom kamera-, radar- och ljudsystem, med målet att kunna erbjuda den bästa långsiktiga lösningen för kunderna. 

ISG byggde successivt upp en kundbas och verksamhet över hela landet. Även ett internationellt team som jobbat med driftsättning och konfiguration i projekt över hela världen.

2003 blev ISG Systems AB ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB

Nordic Alarm

Nordic Alarm grundades 1988 med huvudkontor i Stockholm, focus har alltid legat i de egna produkterna och i att leverera kvalitet med kunden i focus.  I över 30 år har ca 4000 Leveranser av säkerhetssystem skett över hela Sverige till allt från detaljhandeln och fastigheter till industrier och högsäkerhetsanläggningar 

2006 blev Nordic Alarm AB ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group AB.

ISG Nordic

2016 började ISG Systems och Nordic Alarm samarbetar under namnet ISG Nordic. Företagskulturerna och samarbetet med kunder, lösningar och utveckling har vuxit sig starkare och sedan 2017 har de två företagen arbetat mer eller mindre som ett bolag under samma ledning.  

I april 2021 genomfördes en fusion av de två bolagen, och ISG Nordic AB bildades.

Vår koncern och våra ägare 

Vi är som sagt en del av Lagercrantz koncernen. Lagercrantz är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, med egna produkter och med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett 50-tal bolag, varje bolag är orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. 

Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. 

Lagercrantz är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 1600 anställda och omsätter cirka 4 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Vi har lång erfarenhet av och förståelse för processen kring projektering, planering, genomförande, kontroll och drift av avancerade system höga krav på säkerhet. Vi erbjuder intelligenta säkerhetssystem som integrerar inbrottsskydd, tillträdesskydd, kameraövervakning och personskydd. 

Vi är en av de ledande leverantörerna av säkerhetssystem till kunder med höga säkerhetskrav i kombination med hög kvalitet och driftsäkerhet. Vår utveckling av egna intelligenta produkter har givit oss en unik position på säkerhetsmarknaden för kritisk säkerhet.

Vårt egenutvecklade system INTEGRAL är ett kraftfullt och avancerat integrerat system där all styrning bygger på programvara. Det innebär att vi kan skräddarsy systemet efter en anläggnings förutsättningar, vilket gör systemet mycket flexibelt. 

Anläggningarna är förstås mycket högt säkerhetsklassad, vilket innebär att vi inte kan beskriva vad vi gör.

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crosschevron-down